Waarschijnlijk heb je het al eens eerder gelezen: een peeling kan tal van huidproblemen oplossen.
Huidverbetering door chemische peeling! Als je gaat googlen kom je erg veel verschillende peelings van allerlei merken tegen. Maar wat doet een chemische peeling nu precies?
Hoe ouder je wordt, hoe langzamer je celdeling gaat. Dit zie je terug op de huid. Over het algemeen zie je dat je huid valer en doffer wordt naarmate je ouder wordt omdat de aanmaak van nieuwe huidcellen vertraagt. Dit proces kun je een handje helpen en versnellen door een peeling te doen. Een peeling verwijdert namelijk oude cellen en zorgt daardoor voor een boost aan nieuwe huidcellen. Het resultaat? Een gezonde en stralende huid!
Bij een chemische peeling wordt er vooral gewerkt met zuren. Deze zuren verweken de bovenste laag van de huid. De huidcellen veranderen wanneer ze in aanraking komen met een zure oplossing, ze kunnen niet meer functioneren en schilferen daardoor van de huid af. De intensiteit van een chemische peeling is sterk afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan de concentratie en de PH-waarde van het zuur. Hoe lager de PH-waarde (zuurder) van het product, hoe intensiever hij werkt.
Er zijn twee soorten chemische peelings: de AHA’s (Alpha Hydroxy Acid) en de BHA’s (Beta Hydroxy Acids). Er zit een groot verschil in deze twee vormen, en daardoor ook in wat voor huidtype (en huidconditie) de peelings geschikt zijn.
AHA’s zijn oplosbaar in water en exfoliëren voornamelijk het huidoppervlak. Ze werken als een soort lijm tussen de cellen en stimuleren celvernieuwing. BHA’s zijn oplosbaar in vet. Ze dringen diep door in de poriën en verwijderen daar dode huidcellen die zich hebben opgehoopt. De peelings met BHA’s zijn geschikt voor wat vettere huiden snel last hebben van puistjes en onzuiverheden. AHA’s zijn geschikt voor mensen met een normale tot droge en/of vochtarme huid.